Therapeute

Wie ben ik?

Na het afronden van mijn opleiding aan de academie voor fysiotherapie Leffelaar in Amsterdam heb ik, Marlies Buck, van 1984 tot 1997 als fysiotherapeute gewerkt in Amsterdam. In deze periode heb ik veel kinderen behandeld waarbij ik mij vooral heb toegelegd op sensomotorische training en houdingscorrectie.

Enthousiast gemaakt door een collega begon ik in 1991 met de opleiding voor CranioSacraalTherapie(CST) aan het Upledger instituut in Doorn. In de jaren daarna ben ik mij steeds meer gaan verdiepen en toeleggen op het behandelen met CST. Pas in 2000 kon men zich in Nederland officieel als CranioSacraalTherapeut laten registreren en dat heb ik uiteraard ook gedaan. Direct daarna heb ik de aanvullende opleiding Pediatrie, (CST gericht op kinderen) gedaan.

Naast de CranioSacraalTherapie en de Fysiotherapie heb ik vanaf 2000 aan het Barral instituut vele cursussen Viscerale Manipulaties gevolgd, waaronder een cursus speciaal gericht op whiplash-behandeling. Om aan de eisen van de CST-registratie te kunnen voldoen en om mijzelf te blijven ontwikkelen volg ik jaarlijks aanvullende cursussen en de nieuwste ontwikkelingen.

Samen met mijn collega Hans Huikeshoven heb ik gedurende zes jaar meermansbehandelingen gegeven aan het Upledger Instituut in Doorn

Sinds 2000 heb ik mijn eigen praktijk CST ,. De combinatie CST en mijn kennis en ervaring op het gebied van de fysiotherapie zie ik als een waardevolle basis om veel uiteenlopende klachten met succes te behandelen.
Vanaf januari 2015 tot januari 2017 heb ik met veel plezier waargenomen voor mijn collega Marjon Douffet in Doorn.

Vanaf eind 2016 kwam ik aanraking met Fysische vasculaire therapie BEMER.
Deze therapie beschermt je gezondheid en stimuleert het zelfherstellend vermogen door de beperkte pompbeweging van de bloedvaten te verbeteren en zo de microcirculatie( de circulatie in de allerkleinste vaten) te bevorderen.Door ouder worden, gebrek aan lichaamsbeweging, slechte voeding, verstoord slaappatroon neemt de doorbloeding via de microcirculatie flink af met als gevolg chronische klachten, een flink aantal ziekten en vroegtijdige veroudering van het lichaam.
Bemer optimaliseert de microcirculatie. Het biedt ook een slaapprogramma, dat er voor zorgt dat je beter inslaapt, dieper slaapt en uitgeruster wakker wordt. Een waardevolle aanvulling naast de Cranio-therapie.