De behandeling

Bij de eerste afspraak zal ik een intake-gesprek afnemen om duidelijk te krijgen waarvoor u komt, maar ook om te weten wat u verwacht van de therapie. Daarna zal ik met zachte manuele technieken het hele lichaam onderzoeken en een begin maken met de behandeling.

Als therapeut ‘luister’ je met je oren, ogen, maar vooral met je handen en je hart. Je zoekt de spanningen in het lichaam op en voelt waar het CranioSacrale systeem blokkeert. Daarna ‘beluister’ je het CranioSacrale ritme en ga je het lichaam helpen om het ritme weer goed op gang te krijgen.
Naast lichamelijke oorzaken spelen emoties een grote rol, denk maar eens hoe je je kaken op elkaar kunt klemmen als je boos bent, of hoe iets ‘zwaar op de maag’ kan liggen als je ergens geen oplossing voor weet. Je hebt het niet altijd door dat emoties een rechtstreekse uitwerking hebben op ons lichaam.
Je maakt in je leven veel leuke en minder leuke ervaringen mee, zoals problemen op het werk of binnen het gezin; dat vraagt veel van het CranioSacrale systeem. Deze spanningen kunnen de natuurlijke bewegingen van het CranioSacrale systeem blokkeren. Door het CranioSacrale ritme te stimuleren, wordt het makkelijker om te voelen wat de blokkade heeft veroorzaakt. Vaak weet je niet meer waardoor een spanning is ontstaan, maar je lichaam houdt de herinnering hieraan (wat er toen gebeurde) wel vast. Met CranioSacraal therapie kan die herinnering weer bewust worden gemaakt, zodat het lichaam de kans krijgt om het het te verwerken en vervolgens los te laten.

Al met al kun je met CranioSacraal therapie blokkades opheffen, waardoor er ontspanning optreedt; je krijgt een betere conditie en een betere balans. Zo kom je beter in je vel te zitten.

Het kan zijn dat u tijdens of na de behandeling warmte of kou voelt; maar ook trillingen, spanning of een diepe ontspanning. Er kunnen herinneringen naar boven komen die samen kunnen gaan met het vrijkomen van emoties. Soms zal ik vragen wat u waarneemt of voelt. Hierbij heb ik de rol van begeleider bij het onderzoeken naar de betekenis van de spanningen in uw lichaam.

Het aantal behandelingen is afhankelijk van de klacht, en hoe uw lichaam reageert op de therapie. Dit geldt ook voor de tijd tussen de behandelingen omdat uw lichaam de tijd nodig heeft om de veranderingen in uw lichaam te verwerken. In onderling overleg bepalen wij de volgende afspraak.

Het is goed om na de behandeling veel water te drinken en de eerste uren niet al te veel actie te ondernemen.

Graag verzoek ik u ook om een grote handdoek mee te nemen.