Fysische vasculaire Therapie Bemer 

De fysische vasculaire therapie BEMER is een doeltreffende methode om een beperkte microcirculatie – de doorbloeding van de kleinste bloedvaten – te verbeteren. Hier vinden de stofwisselingsprocessen plaats. Daardoor kan een betere microcirculatie tal van positieve gevolgen hebben voor gezondheid en welzijn van mensen. De behandeling is eenvoudig zelf uit te voeren en wordt in de geneeskunde, in de recreatie- en competitiesport evenals in talrijke huishoudens overal ter wereld gebruikt.

Microcirculatie – de doorbloeding van het fijne, wijdvertakte netwerk van kleine en kleinste bloedvaten – speelt zich af op microscopisch vlak, maar heeft toch een ongelooflijke invloed op de gezondheid en het welzijn van mensen. Microcirculatie omvat 74 % van de totale menselijke bloedsomloop. Samen hebben zij een lengte van meer dan 120.000 kilometer!

De geneeskunde schenkt de voorbije jaren steeds meer aandacht aan het thema. Uiteindelijk is de microcirculatie verantwoordelijk voor de voorziening van de lichaamscellen met zuurstof en voedingsstoffen evenals voor de afvoer van eindproducten van de stofwisseling.

Bij het ouder worden, door een ongezonde levensstijl , te weinig slaap, stress  vermindert de doorbloeding van deze kleinste bloedvaten – met vergaande gevolgen: van storingen in het welbevinden, zoals hoofdpijn of een beperkt prestatievermogen, via pijn in rug en ledematen tot chronische ziektes of een verslechtering van bestaande ziektes. Afvalstoffen hopen zich op in het lichaam, omdat ze niet goed afgevoerd kunnen worden. Hierdoor kunnen ziektes of ander fysiek ongemak ontstaan.

Werkt bij:

  • Chronische stoornissen van de wondgenezing
  •  Chronische degeneratieve aandoeningen aan de spieren/het skelet
  •  Chronische stofwisselingsstoornissen(bv diabetes Mellitus, vetstofwisselingsstoornissen
  •  Polyneuropathie als gevolg van diabetes mellitus of na kankerbehandelingen
  •  Chronische vermoeidheid
  •  Acute en chronische pijn
  •  Aandoeningen die gepaard gaan met een beperkte levenskwaliteit

Werking:

Door elektromagnetische pulsen wordt de pompbeweging van de allerkleinste bloedvaten gestimuleerd. De verminderde doorbloeding wordt verbeterd en het zelfherstellend vermogen wordt aangezet. Effectief bij helen van ziekten en pijn, wondgenezing. Daarnaast geeft het het lichaam meer energie en ga je lekkerder in je vel zitten.

Tijd: 2 keer per dag 8 minuten.

Bemer thuis:

Fysische vasculaire therapie Bemer is een medisch gecertificeerd product, dat is de reden dat u het koopt bij een Bemer partner waar u het kunt aanschaffen, maar door wie u ook begeleid wordt.

BuckCranio is partner en leverancier van  Fysische Fysische vasculaire therapie systemen van Bemer.

Daarnaast bestaat de mogelijkheid om een Bemer-systeem te huren voor een bepaalde tijd.

In de praktijk kunt u ook blessure- behandeling ondergaan.

Regelmatig houd ik een Bemer presentatie. Mocht u hier interesse in hebben , dan kunt u contact opnemen.